Керуючись частиною першою статті 41 Закону України ” Про місцеві державні адміністрації “, відповідно до Указу Президента України від 26.11 1998 року N 1310 ” Про встановлення Дня пам ‘ яті жертв голодоморів та політичних репресій” , постанови Кабінету Міністрів України від 22 .07. 2020 року N 641 ” Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS – CoV-19( із змінами), з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років , масових голодів 1921-1923 та 1946- 1947 років, розпорядження Чернівецькій обласної державної адміністрації N1290-p від 26 листопада 2020 р. , у Припрутському НВК, заходи до Дня пам’яті жертв Голодоморів пройшли під гаслом :” Збережи пам’ять. Збережи правду” з використанням сучасних засобів дистанційної комунікації.
Учні – старшокласники переглянули відеопрезентації “Вогонь скорботи на віки”, “11 фото про вшанування жертв Голодомору після Революції Гідності” . У фойє школи
була оформлена тематична виставка – спомин .
Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був Голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.
З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в Припрутському НВК було проведено інформаційно-просвітницькі заходи.
У 8 класі вчителем історії та класним керівником проведено годину пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця».Учні читали вірші тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики, презентацію, а також намалювали стінгазету; у 6 та 9 класах вчителем історії проведено уроки на тему: «Що я знаю про Голодомор».
Учні молодших класів приєдналися до акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».
Події тих років назавжди залишаться темною плямою історії нашої держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *